Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
steinalder plakat v3

Velkommen til «steinalderdag» på Nordkappmuseet

Steinalderdag mandag 13.april

Mandag 13.april kan du få prøve deg som flintsmed på Nordkappmuseet. Vi får besøk av arkeolog Per Christian Burhol fra Måsøy museum i Havøysund. Alle får muligheten til å lage sin egen steinalderkniv i flint. Det vil også bli fortalt om redskaper brukt gjennom steinalderen.

beginning

Filmvisning torsdag 19.mars kl. 19.00

Torsdag 19.mars kl. 19.00 er det klart for filmvisning på Nordkappmuseet. Vår formidler Daria Polishchuk kommer til å vise filmen Second Home. Dette er en dokumentarfilm fra et barnehjem i Russland. Filmen er laget av Polishchuk og er en del av masteroppgaven hennes fra 2013. Filmen varer i ca. 30 minutter, er på russisk og har engelsk undertekst.

IMG_0029

Julegløgg 2014

Jula nærmer seg og den tradisjonelle «julegløggen» ble søndag holdt på Nordkappmuseet. Det var i alt 65 personer som besøkte museet denne dagen, og vi håper alle koste seg og kom i julestemning.

1

70 år siden tvangsevakueringen

Det er i disse dager 70 år siden tvangsevakueringen og brenningen av Finnmark og Nord-Troms. Onsdag 05.november 2014 ble dette markert med et foredrag på Nordkappmuseet. Foredragsholderne var Nina Planting Mølmann og Heidi Stenvold fra Gjenreisningsmuseet i Hammerfest.

Tradisjonelt juletre pyntet til fest på Nordkappmuseet

Så går vi rundt om en enebærbusk....

I tradisjon tro skal julegløggen arrangeres på Nordkappmuseet til søndag. Juletreet med stjerne i toppen og pynt var like vanlig på Magerøya som det var andre plasser, til tross for at trær ikke vokste fritt. Løsningen ble å borre hull i en stokk og sette enebusker inn i stokken. Den tradisjonelle norske julesangen: Så går vi rundt om en enebærbusk, passer med andre ord ekstra godt inn i en tradisjonell julefeiring på Nordkappmuseet.
lunde_210x158

Lundkommarseminaret 5. mai 2009 i Honningsvåg.

Lundkommarseminaret er et populærvitenskapelig seminar med fokus på natur- og kulturverdier langs Finnmarkskysten. Seminaret arrangeres i år som et ledd i prosjektet Fishernet og er et samarbeid mellom Nordkapp og omegn turlag, Nordkapp kommune, Nordkapp Maritime fagskole samt Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark.

Påmelding til: anette@nordkappmuseet.no
Innen 1. mai

Berit Inga B沠og mannen var ogs堰堭useet for 堭arkere dagen.

Samefolkets dag

Sámi álbmotbeaivi guovvamánu 6. beaivvi 2009.

Samefolkets dag, 6. februar 2009, ble feiret med god oppslutning.
I Honningsvåg møtte det 75 mennesker til arrangementet fredag.

På Gjenreisningsmuseet i Hammerfest ble den samiske kunstutstillingen GIERDU åpnet med stor festivitas.
Samenes nasjonaldag ble vedtatt av Samekonferansen i 1992 og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland. Dagen ble feiret for første gang i 1993 samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.
Foto: C.G. Vitikka, Finnmarksposten