Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredman\\\\\\\'s_Song_21_Så_lunka_vi_så_småningom

Det sanselige 1700-tallet

Åpning av ny utstilling.

Har du noen gang lurt på hvordan det hørtes ut på 1700-tallet?

Hvilken musikk de hadde? Hvordan maten smakte, eller hvilke klær man gikk med?
Nå kan du oppleve det sanselige 1700-tallet på Nordkappmuseet med lyder, lukter og smaker fra en annen tid. 

IMG_6203

HER ER Æ

Åpning av ny utstilling

I første etasje på Nordkappmuseet har vi nå en flott kunstutstilling av selvportretter laget av barn fra Nordvågen Barnehage.

Utstillingen åpnet fredag 1.september kl.11.00 med besøk fra skoler og barnehager i Honningsvåg. Under åpningsseremonien ble det snorklipping, og oppvekst- og kultursjef i Nordkapp Kommune Mads Stian Hansen holdt en flott tale for barn i alle aldre. Etterpå ble det servering av brus og hjemmelagde boller.

Utstillingen henger ut september 2017 og det er mulig for barn i alle aldre å tegne sine egne portrett med bruk av speil. Velkommen! 

torsk_møte_400x555

Museums-bingo for de minste

Finn torsken Storm

Torsken Storm gjemmer seg i utstillingen. Klarer du å finne han? 
Delta på museums-bingo på Nordkappmuseet. En morsom måte å oppleve utstillingen på det nye Nordkappmuseet. Passer for barn i alle aldre. 

steinalder plakat v3

Velkommen til «steinalderdag» på Nordkappmuseet

Steinalderdag mandag 13.april

Mandag 13.april kan du få prøve deg som flintsmed på Nordkappmuseet. Vi får besøk av arkeolog Per Christian Burhol fra Måsøy museum i Havøysund. Alle får muligheten til å lage sin egen steinalderkniv i flint. Det vil også bli fortalt om redskaper brukt gjennom steinalderen.

IMG_0029

Julegløgg 2014

Jula nærmer seg og den tradisjonelle «julegløggen» ble søndag holdt på Nordkappmuseet. Det var i alt 65 personer som besøkte museet denne dagen, og vi håper alle koste seg og kom i julestemning.

1

70 år siden tvangsevakueringen

Det er i disse dager 70 år siden tvangsevakueringen og brenningen av Finnmark og Nord-Troms. Onsdag 05.november 2014 ble dette markert med et foredrag på Nordkappmuseet. Foredragsholderne var Nina Planting Mølmann og Heidi Stenvold fra Gjenreisningsmuseet i Hammerfest.