Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skolebesøk_800x600

Markering av Samefolkets dag

6. februar var mellomtrinnet og ungdomstrinnet ved Berlevåg skole på besøk på Havnemuseet for å markere Samefolkets dag. Vi hadde lagt opp ulike poster der skoleelevene blant annet så film og snakket litt om fornorskningspolitikken, som utspant seg fra tidlig 1700-tallet og helt frem til 1960-tallet. Elevene lærte også at Samefolkets dag feires 6. februar fordi dette var datoen for samenes første felles møte og offisielle samarbeid over landegrenser og grupperinger. Dette møtet ble holdt i Trondheim i 1917. Skolebesøket ble avsluttet med bidos og quiz.

Eirik

100.000 kr fra Sparebankstiftelsen til «Plastkveita» – et miljøprosjekt med unge i Berlevåg

I høst fikk Berlevåg Havnemuseum den hyggelige nyheten om innvilget søknad  på 100.000 kr fra Sparebankstiftelsen til et miljøprosjekt sammen med kunstner og journalist Eirik Audunson Skaar og skolen. Skaar har allerede vært i Berlevåg og holdt workshop hvor skoleelever undersøkte kommunens krigshistorie. Dette prosjektet var svært vellykket og fikk mye oppmerksomhet, også i media. Han ønsket seg tilbake hit, og ble enige med museet og skolen om et miljøprosjekt.

Loe-hytta blir utbedret

Rekonstruksjonen av hytta var en del av "Fotefar mot nord"-prosjektet som ble gjennomført i de nordligste fylkene tidlig på 1990-tallet. I den opprinnelige hytta bodde familien Loe under en del av krigen. Dagny og Osvald hjalp partisanene som var stasjonert i nærheten.Opprullingen av partisanvirksomheten førte til henrettelse for Osvald og tukthus for Dagny. Ungene ble spredt rundt omkring.

19875257_1331218203613437_4312446696828712871_n

Skilt i Løkvika

Ved Loe-hytta i Løkvika har skiltet om partisanvirksomhet i nord kommet opp. Det er lenge siden skiltet ble produsert, men i mangel av parkeringsplass, skiltstativ mm. har det tatt lang tid å få det installert.

Debatt om fiskeripolitikk trakk mye folk.

I anledning Kystens dag 9. juni inviterte museet fem foredragsholdere innen fiskerihistorie og politikk. Dette viste seg å være noe som interesserer folk i Berlevåg.

Alle stoler på museet ble tatt i bruk for at alle oppmøtte fikk sette seg ned og høre på innlegg og debatt.

Berlevåg Havn

Velkommen til Kystens dag 9. juni 2017 på Berlevåg Havnemuseum

Vi starter kl. 0900 med torsketungeskjæring, lineegning og garnbøting for 5.-7. klasse. Dette er i hovedsak for elevene, men alle er velkommen til å komme og se. Kl. 1200 blir det åpning av utstilling for alle i Lokstallen der vi viser fram kunst som 1.-4. klasse har laget av marint avfall. Videre går det slag i slag med et spennende program. Velkommen!

Utstillingsvegger monteres

Ny utstilling bygges

Vår permanente utstilling i 1.etg på Berlevåg Havnemuseum om fiskeri og sjøfart er under ombygging! Den nye utstillingen med hovedtema; Farleia vil være klar til sommersesongen.

Skjermbilde 2017-02-16 15

Vellykket filmpremiere

​Søndag 12. februar strømmet folk i alle aldre til Berlevåg kino for å se den oppdaterte versjonen av filmen "Moloen".

filmplakat

Moloen, nyinnspilling premiere

Velkommen til premiere av Moloen, 12. Februar kl. 19.30 på Kino i Berlevåg.

Det er ny versjon av museets molofilm og de nyeste havnearbeid fra 2014-2016 er med i filmen sammen med gamle klipp.

Produktion av Rein Film og støttet av Kystverket.

Utstilling samefolkets dag

Berlevåg Havnemuseum feirer samefolkets dag 100 år

6. februar er den samiske nasjonaldagen fordi det var denne datoen i 1917 at det første samiske landsmøtet ble holdt i Trondheim. I 2017 er dette 100 år siden, Berlevåg Havnemuseum gratulerer med jubileet!

Berlevåg Havnemuseum feirer dette med et to-dagers arrangement den 5. og 6. februar. Vi starter søndag 5. februar kl. 1700 med åpning av utstilling av samiske drakter, foredrag og filmvisning, deretter på mandag 6. februar fortsetter vi med utstilling hele dagen og foredrag kl. 1700 etterfulgt av filmvisning. Utstillingen vil være åpen i 2 uker.