Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • IMG_2751

  Loe-hytta blir utbedret

  Rekonstruksjonen av hytta var en del av "Fotefar mot nord"-prosjektet som ble gjennomført i de nordligste fylkene tidlig på 1990-tallet. I den opprinnelige hytta bodde familien Loe under en del av krigen. Dagny og Osvald hjalp partisanene som var stasjonert i nærheten.Opprullingen av partisanvirksomheten førte til henrettelse for Osvald og tukthus for Dagny. Ungene ble spredt rundt omkring.

    

 • HjemJPEG

  Markeringen av flyktningdagen 21. september

  Torsdag 21. september markerte vi flyktningdagen med utstilling og servering av syrisk mat ved Havnemuseet. Utstillingen viser fotoportretter og tekster av noen av menneskene her i Berlevåg, som har opplevd å måtte flykte fra hjemmene sine på grunn av krig. 13 av disse er fra Syria, én er fra Jemen og tre er nordmenn som opplevde tvangsevakueringen fra Berlevåg under andre verdenskrig. Portrettene er tatt av fotograf Arnt Eirik Hansen. Utstillingen står til 19. oktober.

 • Tore Smed2_600x338

  Åpning av smie 17. september

  I forbindelse med Kulturminnedagen åpnet vi en ny utstilling på museet om de gamle smiene i Berlevåg. Statens Havnevesen hadde tidligere to smier - én på det som i dag er museumsområdet og én i steinbruddet i Løkvikdalen. Utstillingen består av originalt smedutstyr og innredning, i tillegg til tekst og foto som prestenterer noen av smedene i Berlevåg, og som gir et lite innblikk i hvor viktig arbeidet de gjorde var.

  Arrangementet hadde over tredve besøkende, som fikk se Tore Bratlien vise frem sine smedkunster, se på den nye utstillingen, samt kose seg med kaffe og kaker.  

   

   

 • 84284099_400x321

  Berlevåg i middelalderen. Finnekonger, handel og makt, «slott» og ballader. En utstilling.

  18. juli kl 18.00 åpner Berlevåg Havnemuseum utstillingen: Sagn og sannhet om Kjølnes «slott». En utstilling om mangeromstufta i Kongshavn, den mytiske fortellingen, de arkeologiske funnene og den nyere forskning.

 • 18952726_10213544290540432_3556790158557212276_n

  Debatt om fiskeripolitikk trakk mye folk.

  I anledning Kystens dag 9. juni inviterte museet fem foredragsholdere innen fiskerihistorie og politikk. Dette viste seg å være noe som interesserer folk i Berlevåg.

  Alle stoler på museet ble tatt i bruk for at alle oppmøtte fikk sette seg ned og høre på innlegg og debatt.