Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • til hjemmeside

  Norsk-islandsk museumsprosjekt støttet av NORA – Nordisk Atlantsamarbeide

  Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark, avd. Gamvik, er sammen med museet Síldarminjasafn Íslands i Siglufjørdur på nord-Island tildelt 200.000 DKK + 75 000 NOK fra Norsk Kulturråd til et felles utviklingsprosjekt. Målet er todelt: Dels ønsker vi å lære av hverandres erfaringer om hvordan historie, kultur og kunst kan spille en rolle for utviklingen av et bærekraftig reiseliv i den geografiske periferi. Dels vil vi sammen utvikle en utstilling om felles fiskerihistorie – med særlig fokus på norske fiskeres etablering på Island tidlig på 1900-tallet og islendingers virksomhet i norsk fiskeri 100 år senere.

 • MAJAKALLA - 4

  Vellykket utstillingsåpning med Hannu Hämäläinen

  26 store og små fant veien til utstillingsåpningen på lørdag, og både bildene og filmen Majakalla / Slettnes Fyr ble vel mottatt. Utstillingen vil bli hengende på Tørrfeskloftet på Gamvik Museum inntil videre.

 • Det sanselige 1700-tallet

  Sommerutstilling 2017: Det sanselige 1700-tallet

  På 1700-tallet ble sjøveis global handel en grunnleggende faktor i mange lands økonomi. Eksotiske vareslag og nye forbruksvaner spredte seg i Norge. I retur ble det eksportert blant annet fisk, jern og tømmer. Hvordan preget handelen det norske landskapet? Hva smakte maten, hvordan låt musikken og hvilke lukter dominerte?
  Utstillingen “Det sanselige 1700-tallet” er basert på prosjektet Historiske toll- og skipsanløpslister, som de siste årene har tilgjengeliggjort detaljert materiale om 1700-tallets handel fra en rekke norske havner. Lokale tilpasninger og eksempler er produsert av Gamvik Museum.  

   

 • kidnappet-foredrag1

  Kidnappet av Sovjet: Foredrag 14.06 kl. 19 ved Hans Edv. Olsen

  Programmet presenterer en del av Finnmarks ukjente krigshistorie. Under 2. verdenskrig tok sovjetiske militære enheter seg inn på norsk territorium og kidnappet og drepte sakesløse nordmenn. Hans Edvard Olsens egen far forsvant sporløst sammen med fem andre unge menn samt båten de var i, i Båtsfjorden 28. mars 1943. Etter krigen fikk flere nordmenn som var blitt fanget i både Øst-Finnmark og Troms vende tilbake igjen, og kunne fortelle hva som hadde skjedd.  

  Foredraget finner sted på Tørrfeskloftet på Gamvik Museum.

  Arrangør: Gamvik Folkeakademi.

 • Samleplakat17[1]

  Kulturdugnad Gamvik 2017

  Årets utgave av Kulturdugnad Gamvik åpner søndag 30. juli kl. 20 på Slettnes fyr. Velkommen til varierte kulturopplevelser lengst mot nord!