Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • JULEMARKEDE 2017

  JULEMARKEDET 2017

  Nå begynner det å nærme seg årets julemarked på Gjenreisningsmuseet, lørdag 25. november 2017 - kl. 10.00-15.00, har du lyst å selge dine hjemmelagde produkter så ta kontakt med oss på telefon 78 40 29 40, 78 40 29 30 eller send oss en e-post post@gjenreisningsmuseet.no

   


   

   

 • Foto: Solfrid Nyheim Eliassen

  Med Gjenreisningsmuseets venner og Aktive Fredsreiser til Krakow 2014

  I august 2014 arrangerte Gjenreisningsmuseets venner tur til Krakow i Polen med besøk i de tidligere fangeleirene Auschwitz og Sachsenhausen. Turen ville være en påminnelse og innblikk i hva som hendte i krigsårene under 2. verdenskrig. Turen arrangertes også i samarbeid med aktive fredsreiser, som også sto for opplegg og program.

 • Foto: Julia Stangeland/Gjenreisningsmuseet

  Skjebnehøst med Alf R. Jacobsen

  Mange hadde møtt opp torsdag 2. november for å høre forfatter og hammerfesting Alf R. Jacobsen fortelle om sin siste bok Skjebnehøst. Jacobsen la enda flere brikker til puslespillet om finnmarkingene og nordtromsværingenes skjebnehøst, høsten 1944. Ikke minst puslet han frem et tydeligere bilde av det nordligste Norges rolle i verdenspolitikken og hvordan denne spente siste fasen av andre verdenskrig også påvirket vår vesle avkrok av verden. Jacobsen presenterte ny forskning og interessante analyser. Brikkene har blitt flere og bilde har blitt tydeligere.

 • Foto: Wivi H. Hansen

  Kulturminnedagen - Porsa 17. september 2017

  Vargsund grendelag stod for servering og tilretteleggelse, Tore Nilsen fra Hammerfest Energi og leder for Porsa Kraftstasjon hold foredrag om historien. Julia Stangeland fra Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms holdt foredrag om Lyra, nedbrenning og gjenreisning ved Porsa kraftlag. Wivi Hansen fra Kvalsund kommune var koordinator.

 • Ragnar H

  Evakueringskommisjonen i Tromsø

  Ragnar Haraldssønn Augestad har skrevet en interessant artikkel om Tromsø som hovedtransittmottak  for de tvangsevakuerte fra Finnmark og Nord-Troms.

  Artikkelen finner du her.