Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Havna i Hammerfest år 1870

  Maleriutstilling: 13.-20.juli 2018 kl.09.00-16.00

  Jubileumsarrangement - 8/20:

  Bjørn Arne Ruud holder salgsutstilling i kafeen på Gjenreisningsmuseet i perioden 13-20. juli 2018. Åpningstid 0900-1600.

  «Fra tran til olje»  Maleriene har motiv fra Hammerfest og omegn, fra angrepet på Hammerfest 1809 under Napoleonskrigene og til oljealderens inntreden i Hammerfest.

  Bjørn Arne Ruud vil være til sted i visningsperioden.

  Velkommen innom!

 • Gjenreist

  Seminar om gjenreisningshus på Gjenreisningsmuseet

  Jubileumsarrangement - 13/20:

   

  Torsdag 6. september fra kl. 11.30 til 18.00 vil Sintef Byggforsk, Husbanken, vi og flere arrangere et seminar om gjenreisningshus. Hvordan kan man ta vare på dem for framtida? Hvordan skal man best renovere dem?

   

  Seminaret er åpent for alle, enten man er eier av et gjenreisningshus, byggmester, arkitekt, lærer, ansatt i kommunen eller fylkeskommunen eller annet.

   

  Seminaret er gratis, men reise og eventuelt opphold må deltakerne dekke selv.

   

  Les mer og meld deg på HER!

 • Foto: NRK Finnmark

  "Snublesteiner"

  Om snublesteiner i Finnmark på NRK Finnmark  26.3.2018  Isak Meyer Goldmann fra Hammerfest og Phillip Phillipsohn fra Berlevåg skal endelig få sine snublesteiner. Det finnes fra før et minnesmerke for Goldmann på rådhuset i Hammerfest laget av barnebarnet hans Tova Cohen.

  Snublesteiner er minnesmerker over ofrene for nazismen under andre verdenskrig. Snublestein.no viser hvor snublesteiner for deporterte jøder fra Norge er lagt og gir informasjon om hver enkelt person det er lagt stein for.
  Nettportalen ble åpnet i november 2015 og oppdateres fortløpende

   

 • Tove Johansen og Daniela Kötter

  Magasinprosjektet

  I mange år har Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms jobbet for å få større og bedre magasin for gjenstandene i samlingen, samt arbeidsrom for konservering. Prosjektet har vært ute på anbud, og oppdraget er tildelt entreprenøren SB2 AS fra Alta.

  «Utbedringen av magasinet er et etterlengtet løft for Gjenreisningsmuseet som vi har ventet lenge på. Vi ser fram til å kunne jobbe mer effektiv med den viktige samlingen vår.» uttaler avdelingsleder og historiker Nina Planting Mølmann.

  Trykk her for å høre intervju med Nina i NRK Finnmark. Innslag nr 4.

   

   

 • Foto: Gjenreisningsmuseet

  Teleutstillingen på Gjenreisningsmuseet.

  Teleutstillingen holder stengt på grunn av ombygging i museets magasin.

  Gjenåpning 4. kvartal 2018.

  Velkommen tilbake!