Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Selmer Nilsen, utstillingsplakat, Måsøy museum

  Utstilling om spionen Selmer Nilsen (1931-1991) på Måsøy museum

  Måsøy museum har gleden av å presentere en spesiell lokalhistorisk begivenhet - fra ca. 1949-1967. Måsøy museum setter Selmer Nilsens arbeid som spion for Sovjetunionen i sammenheng med internasjonal politikk i Den kalde krigen.

  Selmer Nilsen ble offisielt spion for Sovjetunionen og drev aktivt overvåkingsarbeid i Nord-Norge, hovedsaklig i en tidsperiode på 18 år.

 • Sever-bis, Måsøy museum

  Åpning av utstillingen om partisan-gruppen i Måsøy kommune

  Lørdag 20. mai, kl 14.00 åpner vi en utstilling som viser frem Måsøy museums nye samling fra 2. verdenskrig. Gjenstandene ble brukt til motstandsarbeid i Måsøy kommune.

  Den nye samlingen viser bl. a. deler av en sovjetisk radiosender mottaker fra 1940-tallet (modell Sever-Bis). Dette var avansert teknisk utstyr i sin tid. I tillegg kan man se en rekke bruksgjenstander fra motstandsfolkenes baser.

 • Olaf Andersen, strektegning 3, Hjalmar sier på sin beste tysk, ikke niks i helveta nokka tyskerta ombord i min båt

  Kunstner Olaf Asbjørn Andersens (f. 1934-)

  Andersen ble utdannet ved Bergen kunsthåndverkskole. Han ble etterhvert en landskjent maler med flere separat-utstillinger. Kunstneren har også laget det store krusifikset som henger i Ingøy kirke.

 • Tufjord0001

  Tufjordhjelpen fra Tønsberg - En fantastisk og nesten ukjent historie

  Vi kjenner til utfordringene Finnmark stod ovenfor etter 2. verdenskrig; byer og fiskevær ble flammenes rov. Mange har likevel glemt at Tønsberg hjalp aktivt til med å gjenreise fiskeværet Tufjord på Rolvsøya. Tufjord-komiteen i Tønsberg kommune har gitt ut et hefte for å minnes arbeidet med å hjelpe Tufjordingene.

 • Bombing av Ingøy radio jpeg_400x272

  Bombingene av Ingøy radio

  Ingøy radio ble bygd i 1911 som ledd i kommunikasjon med Svalbard i samband med gruvedriften der. En var avhengig av å bygge en radiomast så nært Svalbard som mulig, og Ingøya ble en god kandidat. Da tyskerne angrep Norge, ble Ingøy trolig brukt i radionettverket til de norske sjømillitære styrkene. Ingøy radio har den tvilsomme æren av å ha blitt bombet av både tyske og britiske styrker.