Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Sever-bis, Måsøy museum

  Åpning av utstillingen om partisan-gruppen i Måsøy kommune

  Lørdag 20. mai, kl 14.00 åpner vi en utstilling som viser frem Måsøy museums nye samling fra 2. verdenskrig. Gjenstandene ble brukt til motstandsarbeid i Måsøy kommune.

  Museet gir også ut et utstillingshefte som belyser disse hendelsene og som fremstiller historier til de berørte (50,-). Kan kjøpes på museet, på Coop Prix Havøysund eller bestilles på epost.

 • Olaf Andersen, strektegning 3, Hjalmar sier på sin beste tysk, ikke niks i helveta nokka tyskerta ombord i min båt

  Kunstneren Olaf Asbjørn Andersens (f. 1934-)

  Andersen ble utdannet ved Bergen kunsthåndverkskole. Han har arbeidet som reklametegner i aviser (Bergen Arbeiderblad m. fl.), og vært lærer i kunsthåndverk ved flere videregående skoler. Han ble etter hvert en landskjent maler med mange maleri-utstillinger. Kunstneren har også laget det store krusifikset som henger i Ingøy kirke.

 • Tufjord0001

  Tufjordhjelpa fra Tønsberg - En fantastisk og nesten ukjent historie

  Vi kjenner til utfordringene Finnmark sto ovenfor etter 2. verdenskrig; byer og fiskevær ble flammenes rov. Mange har likevel glemt at Tønsberg hjalp aktivt til med å gjenreise fiskeværet Tufjord på Rolvsøya. Tufjord-komiteen i Tønsberg kommune har i år gitt ut et hefte for å minnes arbeidet med å hjelpe Tufjordingene.

 • WP_20140902_14_01_05_Pro_600x338

  Hellegroper i Storvika?

  Hellegroper kan være ovale eller rektangulære nedgravninger, som er steinsatt med heller langs veggen og bunnen. Gropene ble brukt til å utvinne tranolje fra marine pattedyr, en viktig næringskilde som også ble brukt som handelsvare. Er tuftene i Storvika slike hellegroper?

   

 • Bombing av Ingøy radio jpeg_400x272

  Bombingene av Ingøy radio

  Ingøy radio ble bygd i 1911 som ledd i kommunikasjon med Svalbard i samband med gruvedriften der. En var avhengig av å bygge en radiomast så nært Svalbard som mulig, og Ingøya ble en god kandidat. Da tyskerne angrep Norge, ble Ingøy trolig brukt i radionettverket til de norske sjømillitære styrkene. Ingøy radio har den tvilsomme æren av å ha blitt bombet av både tyske og britiske styrker.