Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Det sanselige 1700-tallet

  Det sanselige 1700-tallet. Ny utstilling på Nordkappmuseet

  Har du noen gang lurt på hvordan det hørtes ut på 1700-tallet? Hvilen musikk de hadde? Hvordan maten smakte, eller hvilke klær man gikk med?
  Nå kan man oppleve det sanselige 1700-tallet på Nordkappmuseet med lyder, lukter og smaker fra en annen tid. 


  Velkommen til oss!

 • IMG_6203

  HER ER Æ

  I første etasje på Nordkappmuseet har vi nå en flott kunstutstilling av selvportretter laget av barn fra Nordvågen Barnehage.

  Utstillingen åpnet fredag 1.september kl.11.00 med besøk fra skoler og barnehager i Honningsvåg. Under åpningsseremonien ble det snorklipping, og oppvekst- og kultursjef i Nordkapp Kommune Mads Stian Hansen holdt en flott tale for barn i alle aldre. Etterpå ble det servering av brus og hjemmelagde boller.

  Utstillingen henger ut september 2017 og det er mulig for barn i alle aldre å tegne sine egne portrett med bruk av speil. Velkommen! 

 • Sommerutstilling 2017_500x460

  Sommerutstilling "Dette er Norge"

  Årets sommerutstilling på Nordkappmuseet er vevde bilder av tekstilkunstneren Anne T. J. Møller. Utstillingen består av to serier med bilder inspirert av norsk historie etter 1814. De ble skapt til feiringa av 200-års jubileet for den norske grunnloven og har vært vist på mange gallerier og museum i landet. Denne sommeren stilles de ut i arealet for skiftende utstillinger på den nye museet i Honningsvåg.

  Museet er åpent mandag - fredag 11.00 - 15.00.

 • Rammeverk BeMatrix_500x667

  Ny utstilling bygges

  Rammeverk for ny utstilling settes opp. Onsdag 5. april ble utforming av alt som skal trykkes på utstillingsveggene ferdig. Alle platene med bilder og tekst er sendt til produksjon før påske. Fra 8. til 24 mai skal utstillinga monteres ferdig, og så blir det en periode med tilpasninger fram til det nye museet kan åpne 14. juni.

 • torsken plakatutsnitt horisontal

  "Ka hete torsken?"

  Nordkappmuseet arrangerer konkurransen ”Ka hete torsken?” for å finne navnet til en ny barnemaskot, som tar form i en stilisert figur av en torsk.