Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • plakat kuttet

  Brødre i Ånden

  Fredag 31. august åpnet ny utstilling i Honningsvåg. Nordkappmuseet, i samarbeid med Bjarne Holst Galleri Nordkapp, er svært glad for endelig å kunne presentere to av Norges mest fremtredende kunstnere: Bjarne Holst og Kåre Kivijärvi. Holst og Kivijärvis kunstnerskap eksponerte skjønnheten i det hverdagslige og i selve livet. Begge var både drømmere og realister, både hardtarbeidende og livsnytere, og man kan kanskje si at de var brødre i ånden.

  Utstillingen har nå blitt forlenget til 4. Januar 2019! 

   

   

 • Tomas Colbengtson Sami flag_600x450

  Samisk identitet - en sommerutstilling

  I arealet for skiftende utstillinger viser Nordkappmuseet en salgsutstilling med samiske kunstnere i perioden 1. Juni - 19. August 2018.
  Her presenteres kunstverk av seks kunstnere fra Norge, Finland og Sverige, som alle har en samisk bakgrunn, men forskjellig kunstneriske uttrykk. 

  Museet vil være åpent hver dag fra kl. 10.00 til 18.00 i denne perioden.

 • Det sanselige 1700-tallet

  Det sanselige 1700-tallet. Ny utstilling på Nordkappmuseet

  Har du noen gang lurt på hvordan det hørtes ut på 1700-tallet? Hvilen musikk de hadde? Hvordan maten smakte, eller hvilke klær man gikk med?
  Nå kan man oppleve det sanselige 1700-tallet på Nordkappmuseet med lyder, lukter og smaker fra en annen tid. 


  Velkommen til oss!

 • IMG_6203

  HER ER Æ

  I første etasje på Nordkappmuseet har vi nå en flott kunstutstilling av selvportretter laget av barn fra Nordvågen Barnehage.

  Utstillingen åpnet fredag 1.september kl.11.00 med besøk fra skoler og barnehager i Honningsvåg. Under åpningsseremonien ble det snorklipping, og oppvekst- og kultursjef i Nordkapp Kommune Mads Stian Hansen holdt en flott tale for barn i alle aldre. Etterpå ble det servering av brus og hjemmelagde boller.

  Utstillingen henger ut september 2017 og det er mulig for barn i alle aldre å tegne sine egne portrett med bruk av speil. Velkommen! 

 • Sommerutstilling 2017_500x460

  Sommerutstilling "Dette er Norge"

  Årets sommerutstilling på Nordkappmuseet er vevde bilder av tekstilkunstneren Anne T. J. Møller. Utstillingen består av to serier med bilder inspirert av norsk historie etter 1814. De ble skapt til feiringa av 200-års jubileet for den norske grunnloven og har vært vist på mange gallerier og museum i landet. Denne sommeren stilles de ut i arealet for skiftende utstillinger på den nye museet i Honningsvåg.

  Museet er åpent mandag - fredag 11.00 - 15.00.