Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lysbilde2

Gabrielsen og Kivijärvi

Utstillingsåpning

Torsdag 13. februar klokken 18.00 blir det åpning av ny fotoutstilling på Nordkappmuseet. Det blir noe godt å bite i, litt godt å drikke og det er mulig å kjøpe seg et nytt kunstverk.

Velkommen!

plakat Samiske hus November 2019

Samiske hus

En fotoutstilling av Randi Sjølie

Samiske Hus er en fotoutstilling som er utviklet av antikvaren Randi Sjølie. Hun har arbeidet med samisk byggeskikk i over 25 år og i sammenheng med arbeidet ble det tatt mange bilder av mange forskjellige typer samiske bygg som kan fortelle noe om variasjonen i samisk byggeskikk gjennom de siste århundrene.

Fotoutstillingen har vært utstilt tidligere på Tana og Varanger Museumssiida og har nå kommet til Nordkappmuseet.

portrett utstilling 2019

9 kunstnere - 9 portretter

En kunstutstilling produsert av Nordvågen Barnehage

Torsdag 07.11.2019 ble det åpnet en helt ny utstilling på Nordkappmuseet. Denne flotte utstillingen er et resultat av et prosjekt skolegruppen i Nordvågen Barnehage har arbeidet med over lengre tid. Resultatet er ni fantastiske portretter som vi på Nordkappmuseet har fått lov å stille ut. 

Velkommen til oss! 

 

Camilla Orvik plakat NKfilmfestival

Alt jeg ville si deg

En kunstutstilling av Camilla Orvik

Onsdag 11. september åpner salgsutstillingen «Alt jeg ville si deg» på Nordkappmuseet. Festivalkunstner for Nordkapp Filmfestival 2019 er Camilla Orvik.

Utstillingen står frem til 31. oktober 2019.

Det vil bli lett bevertning og underholdning, og arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

plakat em portret final

Med kamera fra Persia til Nordkapp

En fotoutstilling

Velkommen til sommerutstillingen Med kamera fra Persia til Nordkapp, en fotoutstilling om Elisabeth Meyer sitt liv og virke. Utstillingen åpner 27. mai og varer til 30. august 2019. 

Elisabeth Meyer (1899 - 1968) er kjent for sitt fotojournalistiske arbeid og var en av de første fotojournalister i Norge. Hun er antagelig mest kjent for reiseberetningene sine fra turer gjennom Iran og India på 1920- og 1930-tallet da hun møtte og intervjuet konger og ledere i Asia. I India tok Meyer bilder og intervjuet Mahatma Gandhi mens han satt i fengsel.

Foto: Preus museum https://www.preusmuseum.no/

Finnmark fylkesbibliotek

Nasjonalbiblioteket  https://www.nb.no/

tittel

Barn i gjenreisningstid

Utstilling på Nordkappmuseet, vises i perioden 24.01.2019 - 17.05.2019.

En utstilling som utforsker barns oppvekst på 1940- og 50-tallet i Nordkapp Kommune. 

plakat ånden

Åpning av ny kunstutstilling fredag 31. August

Brødre i Ånden

Fredag 31. August 2018 inviterer Nordkappmuseet og Bjarne Holst Galleri Nordkapp til åpnings-vernissasje på Nordkappmuseet i Honningsvåg klokken 17.00. Utstillingen viser bilder og malerier av Bjarne Holst og Kåre Kivijärvi som aldri  har blitt vist sammen før. De fleste bildene er i privat eie og det er med stolthet at vi presentere disse kunstverkene til publikum. Velkommen!

Åpning samisk utstilling

Åpning av sommerutstillingen

Fredag var åpningen av sommerutstillingen «Samisk identitet». Takk til alle som var med på denne fantastiske dagen! 

Åpningen ble gjort i samarbeid med Perleporten Kulturhus og Sametinget 

Utstillingsplakat fred i framtiden

Fredsplakatutstilling

Produsert av 6. og 7. klasse på Honningsvåg Skole

Vår nåværende utstilling: 'The future of peace │Fredens fremtid' er en plakatutstilling som har bakgrunn i en internasjonal fredsplakatkonkurranse i regi av Lions, hvor 6. og 7. klasse på Honningsvåg skole deltok. Resultatet ble mange, flotte, og fargerike plakater, alle tegnet for frihånd, som vi på Nordkappmuseet får gleden av å stille ut i første etasje på vårt museum. 

UTSTILLING-page-001 (2)

Steinalderboplass

En utstilling laget av tredje klasse ved Honningsvåg Skole

Nordkappmuseet presenterer en ny utstilling produsert av tredje klasse ved Honningsvåg Skole.

Elevene har lager 3D modeller av steinalderboplasser, og vi får innblikk i hvordan elevene mener man bodde i Nord-Norge for tusenvis av år siden. Utstillingen kan sees på Nordkappmuseet fra 31.01.2018, men har offisiell åpning med snorklipping av ordfører Kristina Hansen klokken 10.00 på fredag 02.02.2018. Velkommen! 

jul

Jul på Nordkappmuseet

2017

I førjulstiden blir det adventshygge på Nordkappmuseet. Det er mulig å komme innom for å handle i museumsbutikken, eller ta en rolig stund og oppleve vår flotte utstilling. Vi selger også kaffe og gløgg og serverer gratis pepperkaker.

Fredman\\\\\\\'s_Song_21_Så_lunka_vi_så_småningom

Det sanselige 1700-tallet

Åpning av ny utstilling.

Har du noen gang lurt på hvordan det hørtes ut på 1700-tallet?

Hvilken musikk de hadde? Hvordan maten smakte, eller hvilke klær man gikk med?
Nå kan du oppleve det sanselige 1700-tallet på Nordkappmuseet med lyder, lukter og smaker fra en annen tid. 

IMG_6203

HER ER Æ

Åpning av ny utstilling

I første etasje på Nordkappmuseet har vi nå en flott kunstutstilling av selvportretter laget av barn fra Nordvågen Barnehage.

Utstillingen åpnet fredag 1.september kl.11.00 med besøk fra skoler og barnehager i Honningsvåg. Under åpningsseremonien ble det snorklipping, og oppvekst- og kultursjef i Nordkapp Kommune Mads Stian Hansen holdt en flott tale for barn i alle aldre. Etterpå ble det servering av brus og hjemmelagde boller.

Utstillingen henger ut september 2017 og det er mulig for barn i alle aldre å tegne sine egne portrett med bruk av speil. Velkommen! 

torsk_møte_400x555

Museums-bingo for de minste

Finn torsken Storm

Torsken Storm gjemmer seg i utstillingen. Klarer du å finne han? 
Delta på museums-bingo på Nordkappmuseet. En morsom måte å oppleve utstillingen på det nye Nordkappmuseet. Passer for barn i alle aldre. 

1

70 år siden tvangsevakueringen

Det er i disse dager 70 år siden tvangsevakueringen og brenningen av Finnmark og Nord-Troms. Onsdag 05.november 2014 ble dette markert med et foredrag på Nordkappmuseet. Foredragsholderne var Nina Planting Mølmann og Heidi Stenvold fra Gjenreisningsmuseet i Hammerfest.