Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kirsten Sand i forgrunnen, fotograf ukjent

Kirsten Sand: Kvinneperspektiv i gjenreisningen

Kvinneperspektivet stod sterkt da arkitekten Kirsten Sand (1895-1996) skulle delta i gjenreisningsarbeidet etter krigens herjinger av Finnmark og Nord-Troms. Som distriktsarkitekt for Nord-Troms med kontorsted på Skjervøy gjorde hun en betydelig innsats fra og med frigjøringsåret 1945 til og med 1952. Et av hennes mål var å bedre kvinners hverdag.

Foto: Solfrid Nyheim Eliassen

Med Gjenreisningsmuseets venner og Aktive Fredsreiser til Krakow 2014

Reiseskildring av Solfrid Nyheim Eliassen

I august 2014 arrangerte Gjenreisningsmuseets venner tur til Krakow i Polen med besøk i de tidligere fangeleirene Auschwitz og Sachsenhausen. Turen ville være en påminnelse og innblikk i hva som hendte i krigsårene under 2. verdenskrig. Turen arrangertes også i samarbeid med aktive fredsreiser, som også sto for opplegg og program.

Artikler

Ta kontakt med Gjenreisningsmuseet dersom du har skrevet foredrag eller artikler om gjenrisning regionalt, nasjonalt eller globalt og ønsker å formidle dette via vår hjemmeside.

"Norge som flyktningmottak julen 1944"

Her kan du lese en kronikk Gjenreisningsmuseet hadde i Nordlys 24.12.2014

Levende Historie

70 år siden evakueringa og brenninga av Finnmark og Nord-Troms

Hovedoppslag i Levende historie nr.2 2014 -

I månedens utgave av Levende historie har Gjenreisningsmuseet bidratt med en lang artikkel om evakueringa og brenninga av Finnmark og Nord-Troms. Artikkelen er basert på omfattende arbeid i arkiv, og belyser nye sider ved evakueringa.