Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • kopi 2

  Oljemalerier av lokal kunstner i Lokstallen

  Lørdag 3. oktober åpnet May-Britt Forberg utstilling i Lokstallen. Kunstneren, som opprinnelig er fra Vadsø men flyttet til Berlevåg tidlig på 1960-tallet, har malt i 13 år. Dette er første gang hun viser frem bildene sine samlet.

  Mange tilskuere strømmet til, og hun fikk solgt halvparten av bildene første helga. Utstillingen vil være åpen i hele oktober.

  Mandag-fredag kl 10-15 og Lørdag/søndag kl 12-14. 

 • Margrethe Krøits kopi

  Åpen utstilling på fastelavensøndag

  Å se samer og andre urfolk på utstilling var ikke uvanlig på 1800-tallet. Denne utstillinga følger sørsamiske Margrete Kreutz gjennom hennes liv hvor hun to ganger var med som attraksjon på verdensutstillinger. Åpen hverdager kl 10-15, og fastelavenssøndag 23. februar kl 12-16. Utstillingen tas ned 25. februar.

 • IMG_8993gg

  Samefolkets dag med hele Berlevåg skole på besøk

  I år kom 1.-10. klasse ved Berlevåg skole til oss for å delta på aktiviteter og markere Samefolkets dag 6. februar. 

  Lassokasting, steking av blodpannekaker og male-verksted var noe av det elevene kunne være med på.

  Det var også åpent for alle andre som ønsket å komme innom.

  Arrangementet ble støttet av Sametinget.

   

 • IMG_4145_400x300[1]

  Ny ansatt

  I sommer ble det annonsert en fulltidsstilling som formidler og konservator ved Berlevåg Havnemuseum. Det kom inn 18 søknader, noe som var overraskende mye for et lite museum. Søkerne hadde mange ulike bakgrunner. Blant yrkestitlene finner vi arkeolog, bibliotekar, filmviter, urfolkskjenner og historiker. Valget falt til slutt på 30 år gamle Jon Trygve Bergsåker fra Vestfossen i Buskerud.

 • IMG_3516_500x375

  Berlevåg Havnemuseum er med i kampen for rene strender

  Andre søndag i juli arrangerte museet rydding i det fraflyttede fiskeværet, Kvitnes, ved Tanafjorden. Her var det en gang mye aktivitet, og det var fiskebruk, butikk, post, skole og hurtigruteekspedering. I dag er det bare fritidsboliger her, - og mye fjæresøppel! 

  Hele femten sprekinger med ulik alder deltok på ryddeaksjonen, noe som var imponerende med 14 km gange tur/retur. Det finnes nemlig ingen bilvei til Kvitnes.