Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • IMG_4145_400x300[1]

  Ny ansatt

  I sommer ble det annonsert en fulltidsstilling som formidler og konservator ved Berlevåg Havnemuseum. Det kom inn 18 søknader, noe som var overraskende mye for et lite museum. Søkerne hadde mange ulike bakgrunner. Blant yrkestitlene finner vi arkeolog, bibliotekar, filmviter, urfolkskjenner og historiker. Valget falt til slutt på 30 år gamle Jon Trygve Bergsåker fra Vestfossen i Buskerud.

 • IMG_3516_500x375

  Berlevåg Havnemuseum er med i kampen for rene strender

  Andre søndag i juli arrangerte museet rydding i det fraflyttede fiskeværet, Kvitnes, ved Tanafjorden. Her var det en gang mye aktivitet, og det var fiskebruk, butikk, post, skole og hurtigruteekspedering. I dag er det bare fritidsboliger her, - og mye fjæresøppel! 

  Hele femten sprekinger med ulik alder deltok på ryddeaksjonen, noe som var imponerende med 14 km gange tur/retur. Det finnes nemlig ingen bilvei til Kvitnes.

 • Ellisif Wessel pÃ¥ sitt kontor ca 1900 -1910. Foto Ellisif Wessel. Arkiv: Finmarksbiblioteket, Vadsø.

  Ellisif Wessel i Berlevåg

  Vi var så heldige at vi fikk låne utstillingen "Ellisif Wessel - liv og virke" av Varanger Museum, som har produsert den. Med musikk fra jazzbandet King Meadow Jazz fra Uppsala ble utstillingen åpnet under Sommer i Berlevåg. 

 • BEH00659081 – Kopi[1]

  Nedlegging av snublestein for Phillip Phillipson

  Program 

  Innledning ved Jødisk museum Trondheim, ved Aurora Jacobsen Evenshaug

  Ord fra kommunen ved ordfører eller varaordfører

  Ord fra Rolf Golombek, slektning

  Musikalsk innslag: Berlevåg Mannssangforening

  Kaddish v/Ralph Buchmann, forstander i Det jødiske samfunn i Trondheim

  Kaffe og kake i regi av Berlevåg Havnemuseum

 • Jentoft-Morten_productimage

  Morten Jentoft holder foredrag 26. april kl. 19.00

  Den profilerte NRK-korrespondenten og forfatteren, Morten Jentoft, vil snakke om sin nye bok: Finland 1918 – Den finske borgerkrigen og nordmennene som var vitne til den. Gjennom norske kilder gir forfatteren et unikt innblikk i et av de blodigste kapitler i nordisk historie, som fant sted fra januar til mai
  i 1918.