Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Jentoft-Morten_productimage

  Morten Jentoft holder foredrag 26. april kl. 19.00

  Den profilerte NRK-korrespondenten og forfatteren, Morten Jentoft, vil snakke om sin nye bok: Finland 1918 – Den finske borgerkrigen og nordmennene som var vitne til den. Gjennom norske kilder gir forfatteren et unikt innblikk i et av de blodigste kapitler i nordisk historie, som fant sted fra januar til mai
  i 1918.

   

 • forside_500x353

  Kulturminneplan under arbeid

  Økt kunnskap om og verdsetting av kulturminnene i Berlevåg! 

  Kommunen lager kulturminneplan som skal være ferdig i første halvdel av 2020. Planprogrammet er nå ute til høring.

  Det er Berlevåg Havnemuseum som er prosjektleder for planarbeidet.
   

 • IMG_2449_500x375

  Småskolen på besøk på Samefolkets dag

  6. februar inviterte vi skoleungene på feiring av Samefolkets dag. Dette er tredje gang museet involverer skolen i et slikt arrangement. Det ble en hyggelig dag både for elevene og oss på museet.

 • received_169065340712711

  Allehelgensaften ved Havnemuseet

  Allehelgensaften den 31. oktober ble museet tilholdssted for Berlevågs skumleste hekser, zombier, spøkelser, mordere og det som verre er. De modige barna og ungdommene som kom på besøk, måtte gjennom tre uhyggelige utfordringer, før de endelig hadde gjort seg fortjent til det etterlengtede godteriet. 

  Årets allehelgensaften, også omtalt som Halloween, ble kanskje i nifseste laget for noen. Likevel klarte alle å overkomme frykten sin, og endte til slutt opp med en enda litt fullere godtepose enn de kom med, heldigvis!  

 • IMG_1698

  Vellykket avdukning av skilt i Skonsvika

  Rundt femten små og store kom på markering av de to nye informasjonsskiltene som er satt opp i Skonsvika og på Svartnes.

  Området er svært rikt på kulturminner fra yngre steinalder, jernalder, middelader og nyere tid. Det mest spesielle og mest synlige er mangeromstufta, som trolig ble brukt i perioden 1220-1480.