Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gjenreisnngsmuseet

Russiske elever på besøk

I forrige uka fikk vi seks russiske elever og en lærer fra Arkhangelsk på besøk i forbindelse med «The War We Lived»-prosjektet. Elevene bodde hos vertsfamilier og tilbrakte tiden sammen med elever på ungdomstrinnet ved Forsøl skole. I løpet av den korte perioden ble elevene gode venner og hverken de norske eller de russiske elevene hadde lyst til å skilles. Vi håper at deres vennskap skal fortsette og hvem vet, kanskje kommer de norske elevene på gjenvisitt til Arkhangelsk.

Norsk-russisk nettmøte

 Videokonferanse på Gjenreisningsmuseet for deltakere i «The War We Lived»-prosjektet. Det var norske elever fra ungdomstrinnet ved Forsøl skole og russiske ungdomsskoleelever fra seks forskjellige skoler i Arkhangelsk som deltok i konferanse. Deltakere kunne fortelle om sin progresjon og stille spørsmål til sin motpart. Elevene fortalte om sine fritidsinteresser og kulturtilbud i Hammerfest og Arkhangelsk og sang til hverandre. Alle syntes at det var gøy og de norske elevene har invitert russerne på besøk til Hammerfest/Forsøl i uke 17.
bygningen_500x355

Elevprosjekt søker tidsvitner fra 2. verdenskrig

 I regi av Gjenreisningsmuseet skal 9. trinn ved Breilia skole i Hammerfest og elever fra Gymnas nr. 3 i Arkhangelsk skal lage hver sin fremstilling av den lokale krigshverdagen der de bor fra 2.verdenskrig.

Sammen skal de skape innholdet i prosjektet ”The war we lived - the life of the civil population in Hammerfest and Arkhangelsk during World War II.” Resultatet vil munne ut i en utstilling med samme navn, samt en utstillingskatalog.