Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Slettnes fyr

  Slettnes fyr feirer 115 år

  Det finnes mange spesielle fyr langs kysten og flere fremstår i dag som landemerker og lokale attraksjoner. Det spesielle ved Slettnes fyr er at det er Europas nordligste fyr på fastlandet, og er som det en attraksjon utover mange andre.

 • utstilling

  Siglufjörður og Gamvik

  Siglufjörður og Gamvik er to små lokalsamfunn, som begge ligger på nordspissen av hvert sitt land - i Norge og på Island. Bosetting og utvikling av begge disse stedene var basert på et rikt, nærliggende fiske. Fisket var hovedinntektskilden for de to tettstedene, men biologiske og teknologiske endringer har ført til at man måtte utforske andre økonomiske ressurser.

 • Samlegjerdet ved fylkesvei 888 på Nordkyn

  Velkommen til utstillingen «Bærekraftig utvikling i Gamvik kommune»!

  Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.

  Hvordan kan kunstnere og visuelle historiefortellere engasjere seg for økologi og bærekraft i samfunnet? Fotografer gir oss et innblikk i hvordan Gamvik kommune kan skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid. 

  Utstillingen er åpen mandag, tirsdag og onsdag hver uke fra kl.10 til 16.

 • Samefolket dag utstilling på Gamvik Museum 06

  Samefolkets dag

  6.februar markerte Gamvik museum Samefolkets dag med åpning av utstilling "Du skal ikke leite lenge før komagtuppan stikk fram." Gamvik museum fikk skolebesøk den dagen. 

 • DSC02062

  28.oktober 2019, åpningen av Sivilforsvarets bunker i Gamvik.

  Gamvik museum fikk tilskudd fra Finnmark Fylkeskommune
  Areal- og kulturvernavdelinga til rydding og ordning i Sivilforvarsbunker i Gamvik, samt utvikle formidling av historien i form av et 3-språklig skilt. Jan Erik Raanes hold en tale om nyere tids kulturminner.
  Torstein Vassvik som i sin tid var med for å bygge anlegget åpnet døren til bunkeren. Elever, rektor og lærere fra Gamvik skole var til stedet. Bygget har betydelig historisk verdi i et kald-krigs perspektiv. Sivilforsvaret ble bygget opp i denne epoken, og har vært under nedbygging siden Berlinmurens fall.
  Anlegget i Gamvik kan på sin måte bidra til innblikk i den lokale effekten av den kalde krigen mellom øst og vest fram til dens avslutning i 1991.