Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Stengt

  Alle museene holder stengt /all museums are closed

  Vi følger myndighetenes oppfordring om å stenge alle offentlige bygg for besøkende. Dette betyr at museenes publikumsarealer og kafé holder stengt på ubestemt tid til situasjonen er avklart.

  In order to follow the request by the government whereas all public buildings shall be closed for visitors, the museum will remain closed for an undefined period of time.

  Das museum wird auf Aufforderung norwegischer Behörden, wonach alle öffentlich zugänglichen Gebäude geschlossen werden sollen, bis auf weiteres für Besucher geschlossen bleiben

 • Samefolket dag utstilling på Gamvik Museum 06

  Samefolkets dag

  6.februar markerte Gamvik museum Samefolkets dag med åpning av utstilling "Du skal ikke leite lenge før komagtuppan stikk fram." Gamvik museum fikk skolebesøk den dagen. 

 • DSC02062

  28.oktober 2019, åpningen av Sivilforsvarets bunker i Gamvik.

  Gamvik museum fikk tilskudd fra Finnmark Fylkeskommune
  Areal- og kulturvernavdelinga til rydding og ordning i Sivilforvarsbunker i Gamvik, samt utvikle formidling av historien i form av et 3-språklig skilt. Jan Erik Raanes hold en tale om nyere tids kulturminner.
  Torstein Vassvik som i sin tid var med for å bygge anlegget åpnet døren til bunkeren. Elever, rektor og lærere fra Gamvik skole var til stedet. Bygget har betydelig historisk verdi i et kald-krigs perspektiv. Sivilforsvaret ble bygget opp i denne epoken, og har vært under nedbygging siden Berlinmurens fall.
  Anlegget i Gamvik kan på sin måte bidra til innblikk i den lokale effekten av den kalde krigen mellom øst og vest fram til dens avslutning i 1991.

 • Åpning av utstilling

  Krig og Gamvik

  Utstillingen ”Krig og Gamvik”, som er sponset av BarentsKult, markerer frigjøringsjubileet og historiene som blir fortalt kommer fra Gamviks befolkning. 

 • Svetlana forteller

  Samenes nasjonaldag i Gamvik

  Samenes nasjonaldag ble i år markert i Gamvik for første gang. Museet hadde invitert elever fra Skjånes, Mehamn og Gamvik skole.
  Det var omvisning i faste utstillinger med vekt på sjøsamene. I tillegg fikk elevene se en vandreutstilling kalt «Samiske hus».

  Det kom 74 elever og 12 voksne til arrangementet.

  Les mer og se bilder