Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
SJyv6C-xONVRK7Kemg7ntSitivrBJ8rC-J1CA2nXH2A_400x598

Gjenreisningshus til Norsk Folkemuseum

Hjelp oss å samle inn historier om gjenreisning

Gjenreisningsmuseet i Hammerfest og Norsk Folkemuseum i Oslo samarbeider om et prosjekt der vi vil finne ut mer om husene som ble bygget i Finnmark i perioden 1945-1960 og hvordan de har vært å bo i. Historien om gjenreisningen av Finnmark og Nord-Troms etter andre verdenskrig er viktig, og bør bevares og formidles. Vi ønsker å bidra til dette blant annet ved å flytte et gjenreisningshus til Norsk Folkemuseum i Oslo og bruke det til å gi innblikk i denne historien.

Hvis du bor i et gjenreisningshus eller har tilgang til et slikt hus, ønsker vi å vite mer om huset. Hvordan var huset da det var nybygd? Hvordan er huset blitt endret senere? Hvordan ble huset brukt da det var nytt? Hvordan blir huset brukt i dag?

Vi er altså interessert både i selve huset og i livet i huset – både før og nå.

Modell: Askim/Lantto Arkitekter AS

Kaffeslabberas/infomøte!

Arrangement: I dag

Gjenreisningshus til Norsk Folkemuseum.

Norsk Folkemuseum er i perioden 18/9 til 24/9 rundt i Finnmark på feltarbeid for å dokumentere gjenreisningshus.Vi inviterer alle nysgjerrige til å møte Norsk Folkemuseum, få en liten presentasjon av prosjektet og muligheten til å stille spørsmål.


Torsdag 17/9 klokken 19.00 på Gjenreisningsmuseet

gjenreisningshus_400x603

Gjenreisningshus til Bygdøy?

Finnmark skal flyttes til Oslo. Eller i hvert fall et av husene våre. I slutten av september besøkte Norsk Folkemuseum Gjenreisningsmuseet for å igangsette et nytt prosjekt med mål om å få satt opp et gjenreisningshus på deres tun.