Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • vi-stoetter

  Støtt tv-aksjonen! Gå på museum!

  I perioden fram mot 18. oktober vil deler av billettinntektene til Gjenreisningsmuseet gå til Tv-aksjonen som i år går til arbeidet mot plast i havet. Dette betyr at du automatisk bidrar til innsamlingen ved å kjøpe billett til museet. I tillegg kan du "kjøpe" et bidrag for 20,- som går rett til tv-aksjonen.

  På Gjenreisningsmuseet har vi for tiden to temporære utstillinger i tillegg til våre faste utstillinger. Vandreutstillingen "Arv" fra UIT og utstillingen "Hjemsted og arv" som er laget av elever i nye Hammerfest kommune.

 • Foto: Gjenreisningsmuseet/O.Kvivesen

  Fuglenesodden friluftsmuseum er nå vinterstengt

  Melkøyhusene er nå vinterstengt, men omvisning kan fortsatt bookes på booking@gjenreisningsmuseet.no i god tid før ønsket tidspunkt.

  Husene åpnes igjen neste sommer. Vi sees der ute :)

  Vil du støtte vårt arbeid med Fuglenesodden friluftsmuseum og Melkøyhusene er du velkommen til å gi et bidrag på Vipps 600493 Fuglenesodden, merk med "1402" 

  Følg podkasten "Om hus og folk" på Spotify eller ITunes fra 17. september og utover høsten. Melkøyahusene vil være med i en av episodene.

   

 • Frigjøringa av Finnmark under 2. verdenskrig, norske soldater, man ser ruiner i bakgrunnen

  Norge er fritt!

  Hvordan erfarte menneskene frigjøringsdagene i mai 1945? Her kan du lese tre gode sitater fra helt forskjellige personer som ser frigjøringen fra hvert sitt ståsted. En voksen kvinne, en oberst, og et barn. 

 • Mobilisering 1940. Sted Sør-Varanger. Foto: Ukjent / Museene for kystkultur og gjenreisning

  Håpet om at denne tilstanden ikke ville vare lenge

  9. april er det 80 år siden Norges befolkning våknet opp til den fatale beskjeden om at Norge var invadert. Dette innledet en mørk del av vår historie, hele fem år skulle det gå før vi var et fritt land igjen. Denne beskjeden førte med seg mobiliseringsordre, og mange kvinner og barn måtte se sine ektefeller og fedre reise ut i krig, usikre om de ville sees igjen.

  Hvilken informasjon var det befolkningen fikk i disse dagene? Les mer om dette her.

 • Sakprosa 7. mars

  Om spioner og evakuering på Gjenreisningsmuseet

  Lørdag 7. mars kl. 13.00-14.30

  Per Kristian Olsen, forfatter av «Jevnet med jorden. Brenningen av Finnmark og Nord-Troms 1944» og Bård Wormdal, forfatter av boka «Spionbasen»  samler et interessert publikum i museumskafeen.