Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Gjenreisningsmuseet

  Ledig stilling som avdelingsleder ved Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms

  Vi har ledig fast 100% stilling som avdelingsleder ved Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms. 

   

 • matter1

  Sommeren på Gjenreisningsmuseet - en feiring av filleryen

  Vi vender blikket mot filleryen som kunstnerisk materiale og underbygger det med et dokumentasjonsprosjekt basert på egen samling og samarbeid med Hammerfest Husflidslag for å belyse den immaterielle kulturarven. Gjenreisningsmuseet har invitert kunstneren Karin Aurora Lindell til å bygge opp sin verden av skulpturelle installasjoner basert på filleryer som materiale. Utstillingen presenteres i museets temporære visningsrom. Sommerens fokus på fillerye og vev består av tre ulike deler; en prøve-selv del, en kulturhistorisk utstilling og en kunstutstilling. Se åpningen av utstillingen her  

 • Tvangsevakuerte Finnmarkinger på Toten

  Glede på Toten

  I år er 76 år siden Norge ble frigjort og de tvangsevakuerte fra Finnmark og Nord-Troms kunne begynne å planlegge hjemkomsten. De var spredt over hele landet. 70% befant seg i Nord-Norge og 30% i Sør-Norge. Bildet viser noen av de omlag 200 tvangsevakuerte som oppholdt seg på Toten. Endelig kunne de heise det norske flagget! Gleden var stor!
  Foto: RiddoDuottarMuseat

 • Kirsten Sand i forgrunnen, fotograf ukjent

  Kirsten Sand: Kvinneperspektiv i gjenreisningen

  Kvinneperspektivet stod sterkt da arkitekten Kirsten Sand (1895-1996) skulle delta i gjenreisningsarbeidet etter krigens herjinger av Finnmark og Nord-Troms. Som distriktsarkitekt for Nord-Troms med kontorsted på Skjervøy gjorde hun en betydelig innsats fra og med frigjøringsåret 1945 til og med 1952. Et av hennes mål var å bedre kvinners hverdag.

 • The-Darkness-and-Deep-enkeltbilder_003 (2) hjemmeside

  UTSTILLING TERJE ABUSDAL

  "The Darkness and Deep"                    4.feb-11.april 2021

  Vi har invitert fotograf og kunstner Terje Abusdal til å skape en utstilling spesielt for vårt samarbeid.

  Klikk på link for å se streaming fra åpningen.

  I møtet med Marion Palmers "Bare kirka stod igjen" ble han nysgjerrig på hvordan vår immaterielle kulturarv også led tap i ødeleggelsen av Finnmark. Gjennom research og samtaler våren 2020 utviklet utstillingens tematikk seg. I utstillingen bruker han fotografi, installasjon, teknologi, arkivmaterialer til å utforske spor av sjøsamisk tilstedeværelse og språk i dag.