Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Plakat time for sculpture

  Godt nytt år på Gjenreisningsmuseet

  Nytt år, ny fylkeskommune og ny kommune.

  Velkommen til spennende arrangementer i uke 2 på Gjenreisningsmuseet:

   

  Onsdag 8. januar kl 1900: Historielaget/Gjenreisningsmuseets venner presenterer; Sjøsamene i Kvalsund - historisk tilbakeblikk v/ J. Berg-Hansen / Entré 100,-

  Torsdag 9. januar kl 1900: Utstillingsåpning; Time for Sculpture #1 / Muoras – árdnan / Gratis

   

 • Foto: Gerd Hagen

  Hammerfest kommunes Ildsjelpris for 2019

  Hammerfest kommunes Ildsjelpris for 2019 ble 3. desember overrakt av ordføreren til Christian Idar Tverfjell og Jonas Abrahamsen Pedersen for sitt frivillige arbeid med å male Naustet og utedoen på Fuglenesodden i sommer.

 • Protokoll Norske Kvinners Sanitetsforening

  Magasinprosjektet redder protokoller fra Sanitetsforeningen

  Det er mye som har skjedd for Gjenreisningsmuseets samlinger i det første kvartalet i år! De nye lokalene har blitt tatt i bruk, deriblandt det topp moderne konserveringsverkstedet som gjør det enklere å redde skatter som disse protokollene fra Norske Kvinners Sanitetsforeningen som var muggbefengt.

 • Nesseby kirke, foto: Dancke/Gjenreisningsmuseet

  Kirkene som ikke brant

  Marion Palmer har skrevet boka «Bare kirka stod igjen» basert på fortellinger fra Kvalsund kommune i Finnmark. Slik var det flere steder. Bare kirka stod igjen selv om Hitler hadde beordret den brente jords taktikk av Finnmark og Nord-Troms. Dette innebar at all infrastruktur skulle ødelegges. Før brenningen var det til sammen 54 kirker og kapeller i Finnmark og Nord-Troms. Av disse gikk 27 tapt. Halvparten stod igjen, og det var mye med tanke hvor omfattende ødeleggelsene var ellers, men hvorfor ble det slik?