Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Flyfoto Foldalbruket 1963

  Foldalbruket 1963

  På nettet kan man finne mye spennende. Dette bildet er hentet fra Digitalt museum sine nettsider, og forteller mye historie. Søkeord 'Kjøllefjord'.
  Her sees til venstre en del av Sjenkenbruket, i midten Foldalbruket og til høyre, Aarsætherbruket. Som vi ser er det full drift på brukene, båter ved kai og fisk på hjellene.
  Fotograf: Widerøes Flyselskap as.  Bildet er lastet ned fra Digitalt Museum og er del av Finnmark Fylkesbibliotek sin fotosamling.

 • Restaureringsarbeid høst 2017_600x439

  Restaureringsarbeid i uke 43, 2017

  Det som skulle være et ordinært restaureringsarbeid, utviklet seg til sikringstiltak for å berge tørrfiskbrygga.
  Det viste seg mandag at røstveggen sto i fare for å kollapse på grunn av råteskade i bærekonstruksjon mellom 4. og 5.etasje.
  En skikkelig vinterstorm kunne forårsaket stor skade. 5-8 personer har jobba intensivt 08:00-22:00 fra mandag til og med torsdag, for å bli ferdig.
  I tillegg har damene i Kystlaget sørget for at arbeidsfolkene fikk både frokost, lunsj og middag. Faglig ansvarlig for prosjektet har vært Per Einar Eilertsen, daglig leder ved Nordnorsk Bygningsvernsenter i Gratangen.


   

 • Foldalbruket vinter_500x333

  Ny avdeling i Kjøllefjord fra 2017

  Finnmark fylkesting vedtok 8. desember fast driftstilskudd til Foldalbruket. Alle de 6 kommunene har nå gjort enstemmige vedtak om en ny selskapsavtale som innebærer at Lebesby kommune blir medeier i museumsselskapet. Ny avdeling i Kjøllefjord betyr styrking av museets samlede arbeid med fiskerihistorie, kystkultur og bygningsvern. Les om Foldalbruket her: http://foldal.net/