Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Stengt

  Alle museene holder stengt /all museums are closed

  Vi følger myndighetenes oppfordring om å stenge alle offentlige bygg for besøkende. Dette betyr at museenes publikumsarealer og kafé holder stengt på ubestemt tid til situasjonen er avklart.

  In order to follow the request by the government whereas all public buildings shall be closed for visitors, the museum will remain closed for an undefined period of time.

  Das museum wird auf Aufforderung norwegischer Behörden, wonach alle öffentlich zugänglichen Gebäude geschlossen werden sollen, bis auf weiteres für Besucher geschlossen bleiben

 • Maasoy_Facebook_Header3

  Ny bok: "Eventyr og sagn fra Måsøy kommune"

  En rik samling av lokale folkefortelinger utgis nå i ny drakt. Samlingen er basert på en lignende samling som ble utgitt i 1987. Den nye boka har flere eventyr, og har fått ordforklaringer til ord som i dag kan virke litt fremmede. Helt nytt design og illustrasjoner fra Overhaus, gjør at fortellingene får mer liv, slik som de fortjener!

  Måsøy museum ønsker å spre lokal kulturhistorie og denne boka har nå blitt en flott gave som kan bestilles fra museets nettbutikk. Klikk her for å komme direkte til butikken.

  Den koster kr 250 + porto

   

 • Selmer Nilsens radiosender, PST 1967

  Etterretningshistorie på Måsøy museum: Selmer Nilsens radiosender (ca. 1957-1967)

  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har vært behjelpelige ved å låne ut denne senderen til formidlingsformål i 2018.

  Denne senderen ble betraktet som svært avansert på 1960-tallet. Enkelt fortalt fungerte den som en primitiv fax-maskin. Den kunne sende kodede meldinger på bare 2-3 minutter. I følge PST ble den brukt til å overvåke U-2 flyenes trafikk på Bodø Lufthavn. Senderen ble beslaglagt i 1967 og brukt som bevis mot Selmer Nilsen i saken om etterretningsoppdrag for Sovjetunionen. Dermed kan vi stadfeste at disse gjenstandene spilte en viktig rolle i Den kalde krigen (1947-1991).

  Vi stiller ut det komplette utstyret som ble brukt. Dette er en unik mulighet til å kunne betrakte etterretningsutstyr på nært hold.

  Velkommen til oss!

   

   

 • Havøysund, gjenreisningsfoto-page-001

  Ny Gjenreisningsutstilling - Fotografier fra Måsøy kommune 1940-1950

  Utstillingsåpning 11.01.2018

  Vi er glade for å kunne presentere et godt utvalg av foto fra Havøysund rett etter 2. verdenskrig. Dette blir en permanent fotoutstilling i museets 1. etasje. Vi har detaljert info om disse bildene.

  Dette er god grunn til å besøke Måsøy museum i 2018!

  I tillegg har vi en utstilling om partisanvirksomheten i denne kommunen under 2. verdenskrig.

   

   

   

 • Selmer Nilsen, utstillingsplakat, Måsøy museum

  Utstilling om spionen Selmer Nilsen (1931-1991) på Måsøy museum

  Måsøy museum har gleden av å presentere en spesiell lokalhistorisk begivenhet - fra ca. 1949-1967. Måsøy museum setter Selmer Nilsens arbeid som spion for Sovjetunionen i sammenheng med internasjonal politikk i Den kalde krigen.

  Selmer Nilsen ble offisielt spion for Sovjetunionen og drev aktivt overvåkingsarbeid i Nord-Norge, hovedsaklig i en tidsperiode på 18 år.