Velkommen til sommerutstillingen Med kamera fra Persia til Nordkapp, en fotoutstilling om Elisabeth Meyer sitt liv og virke. Utstillingen åpner 27. mai og varer til 30. august 2019.

Elisabeth Meyer (1899 - 1968) er kjent for sitt fotojournalistiske arbeid og var en av de første fotojournalister i Norge. Hun er antagelig mest kjent for reiseberetningene sine fra turer gjennom Iran og India på 1920- og 1930-tallet da hun møtte og intervjuet konger og ledere i Asia. I India tok Meyer bilder og intervjuet Mahatma Gandhi mens han satt i fengsel.

Elisabeth Meyer reiste også rundt i Europa og Norge, og hun var i Finnmark da andre verdenskrig brøt ut i Norge. Bildene som Meyer tok i Honningsvåg og på Magerøya ble for noen år siden donert til Nordkappmuseet sine samlinger. Meyers bilder er noe av det beste vi har av dokumentasjon for hvordan Finnmark var like før okkupasjonen, derfor henger det flere av Elisabeth Meyers bilder i vår permanente utstilling. Med bakgrunn i disse bildene, ønsker vi denne gangen å vise en annen side av Elisabeth Meyer sitt liv og arbeid. Da med søkelys på Meyer sine bilder av mennesker, avbildet i forskjellige samfunn og kulturer rundt om i verden.

Foto: Preus museum https://www.preusmuseum.no/

Finnmark fylkesbibliotek

Nasjonalbiblioteket  https://www.nb.no/