Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Stengt

  Alle museene holder stengt /all museums are closed

  Vi følger myndighetenes oppfordring om å stenge alle offentlige bygg for besøkende. Dette betyr at museenes publikumsarealer og kafé holder stengt på ubestemt tid til situasjonen er avklart.

  In order to follow the request by the government whereas all public buildings shall be closed for visitors, the museum will remain closed for an undefined period of time.

  Das museum wird auf Aufforderung norwegischer Behörden, wonach alle öffentlich zugänglichen Gebäude geschlossen werden sollen, bis auf weiteres für Besucher geschlossen bleiben

 • Sakprosa 7. mars

  Om spioner og evakuering på Gjenreisningsmuseet

  Lørdag 7. mars kl. 13.00-14.30

  Per Kristian Olsen, forfatter av «Jevnet med jorden. Brenningen av Finnmark og Nord-Troms 1944» og Bård Wormdal, forfatter av boka «Spionbasen»  samler et interessert publikum i museumskafeen.

 • Samefolket dag utstilling på Gamvik Museum 06

  Samefolkets dag

  6.februar markerte Gamvik museum Samefolkets dag med åpning av utstilling "Du skal ikke leite lenge før komagtuppan stikk fram." Gamvik museum fikk skolebesøk den dagen. 

 • Elevene lager søljer

  Uke 6 på Gjenreisningsmuseet

  I disse tider er det mye som skjer på museet. I løpet av tre uker får flere hundre elever fra 1.-9. klasse oppleve samisk kultur på museet. De får besøke utstillingen "Time for sculpture" og høre om samisk kunst og tradisjoner, de får tegnet og fargelagt samiske drakter og laget sine helt egne søljer og ringer på søljeverksted.

  Uke 6

  Mandag kl 1130: Kulturtrøkk i museumskafeen

  Tirsdag kl 1130: Kulturtrøkk i museumskafeen

  Torsdag: Samefolkets dag. Samisk kunstutstilling på museet inngang 50,-

  Lørdag kl 1200: Omvisning "Time for sculpture" (påmelding til maria.stephansen@gjenreisningsmuseet.no innen 7.2 kl 12)

 • Protokoll Norske Kvinners Sanitetsforening

  Magasinprosjektet redder protokoller fra Sanitetsforeningen

  Det er mye som har skjedd for Gjenreisningsmuseets samlinger i det første kvartalet i år! De nye lokalene har blitt tatt i bruk, deriblandt det topp moderne konserveringsverkstedet som gjør det enklere å redde skatter som disse protokollene fra Norske Kvinners Sanitetsforeningen som var muggbefengt.