Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • plakat em portret final

  Med kamera fra Persia til Nordkapp

  Velkommen til sommerutstillingen Med kamera fra Persia til Nordkapp, en fotoutstilling om Elisabeth Meyer sitt liv og virke. Utstillingen åpner 27. mai og varer til 30. august 2019.

  Elisabeth Meyer (1899 - 1968) er kjent for sitt fotojournalistiske arbeid og var en av de første fotojournalister i Norge. Hun er antagelig mest kjent for reiseberetningene sine fra turer gjennom Iran og India på 1920- og 1930-tallet da hun møtte og intervjuet konger og ledere i Asia. I India tok Meyer bilder og intervjuet Mahatma Gandhi mens han satt i fengsel.

 • tittel

  Barn i gjenreisningstid

  Utstilling på Nordkappmuseet, vises i perioden 24.01.2019 - 17.05.2019.

  En utstilling som utforsker barns oppvekst på 1940- og 50-tallet i Nordkapp Kommune. 

 • Kamøyværs historie_kuttet_500x398

  Ny bok om folk og handel rundt Kamøyfjorden

  Nordkapp historielag har gitt ut boka "Kamøyvær på yttersida ved Nordkapp" av Svein Aasegg. Boka gir først en kortfattet framstilling av finnmarkskystens historie fram til 1800-tallet. Deretter går forfatteren inn på eiendomsforhold, handel og fiskekjøp basert på gamle grunnbøker, tinglysningsprotokoller og andre skriftlige kilder som kan fortelle om liv og virksomhet rundt Kamøyfjorden.

  Boka kan kjøpes hos Nordkappmuseet i Honningsvåg eller fra museets nettbutikk. Den koster kr 250,-.

 • plakat kuttet

  Brødre i Ånden

  Fredag 31. august åpnet ny utstilling i Honningsvåg. Nordkappmuseet, i samarbeid med Bjarne Holst Galleri Nordkapp, er svært glad for endelig å kunne presentere to av Norges mest fremtredende kunstnere: Bjarne Holst og Kåre Kivijärvi. Holst og Kivijärvis kunstnerskap eksponerte skjønnheten i det hverdagslige og i selve livet. Begge var både drømmere og realister, både hardtarbeidende og livsnytere, og man kan kanskje si at de var brødre i ånden.

  Utstillingen har nå blitt forlenget til 4. Januar 2019! 

   

   

 • Tomas Colbengtson Sami flag_600x450

  Samisk identitet - en sommerutstilling

  I arealet for skiftende utstillinger viser Nordkappmuseet en salgsutstilling med samiske kunstnere i perioden 1. Juni - 19. August 2018.
  Her presenteres kunstverk av seks kunstnere fra Norge, Finland og Sverige, som alle har en samisk bakgrunn, men forskjellig kunstneriske uttrykk. 

  Museet vil være åpent hver dag fra kl. 10.00 til 18.00 i denne perioden.