Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Båten kommer av Einar Berger

  Sommerens kunstutstilling er "Havet det gir - havet det tar" av Einar Berger

  Det er med stolthet og glede Nordkappmuseet viser Einar Berger sine malerier for et lokalt og internasjonalt publikum sommeren 2022. Vi tar opp tråden etter Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø sin utstilling i 1999. Gjennom dette arbeidet er vi blitt kjent med et kunstnerliv og kunstneriske uttrykk som setter spor. Utstillingen bærer viktige budskap til vår egen samtid. Utstillingen åpner 23. juni 2022.

 • Lysbilde2

  Gabrielsen og Kivijärvi

  Utstillingen forlenges til ut august

  Vi er stolt av å presentere vår nye fotoutstilling med bilder av Leif Gabrielsen og Kåre Kivijärvi. To anerkjente fotografer fra Finnmark som begge startet karrieren med hvert sitt bokskamera, Kivijärvi som 12-åring i Hammerfest og Gabrielsen som 14-åring i Honningsvåg. Begge har senere arbeidet som journalist-fotograf og senere frilans fotograf. Kunstnerne leker med lys og skygge, kontraster og grafikk. Bildene reflekterer oppveksten i Finnmark og motivene er sentrert rundt identitet, barn og oppvekst.

 • plakat Samiske hus November 2019

  Samiske hus

  Samiske Hus er en fotoutstilling som er utviklet av antikvaren Randi Sjølie. Hun har arbeidet med samisk byggeskikk i over 25 år og i sammenheng med arbeidet ble det tatt mange bilder av mange forskjellige typer samiske bygg som kan fortelle noe om variasjonen i samisk byggeskikk gjennom de siste århundrene.

  Fotoutstillingen har vært utstilt tidligere på Tana og Varanger Museumssiida og har nå kommet til Nordkappmuseet.

 • portrett utstilling 2019

  9 kunstnere - 9 portretter

  Torsdag 07.11.2019 ble det åpnet en helt ny utstilling på Nordkappmuseet. Denne flotte utstillingen er et resultat av et prosjekt skolegruppen i Nordvågen Barnehage har arbeidet med over lengre tid. Resultatet er ni fantastiske portretter som vi på Nordkappmuseet har fått lov å stille ut. 

  Velkommen til oss! 

   

 • Camilla Orvik plakat NKfilmfestival

  Camilla Orvik – Alt jeg ville si deg

  Onsdag 11. september åpner salgsutstillingen «Alt jeg ville si deg» på Nordkappmuseet. Festivalkunstner for Nordkapp Filmfestival 2019 er Camilla Orvik.

  Utstillingen står frem til 31. oktober 2019.

  Den offisielle åpningen tar sted på Nordkappmuseet 11. September, kl. 18:00. Dørene åpner fra kl. 17:30, og arrangementet er åpent for publikum frem til kl. 20:00.

  Det vil bli lett bevertning og underholdning, og arrangementet er åpent for alle. Velkommen!