Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Camilla Orvik plakat NKfilmfestival

  Camilla Orvik – Alt jeg ville si deg

  Onsdag 11. september åpner salgsutstillingen «Alt jeg ville si deg» på Nordkappmuseet. Festivalkunstner for Nordkapp Filmfestival 2019 er Camilla Orvik.

  Utstillingen står frem til 31. oktober 2019.

  Den offisielle åpningen tar sted på Nordkappmuseet 11. September, kl. 18:00. Dørene åpner fra kl. 17:30, og arrangementet er åpent for publikum frem til kl. 20:00.

  Det vil bli lett bevertning og underholdning, og arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

 • plakat em portret final

  Med kamera fra Persia til Nordkapp

  Velkommen til sommerutstillingen Med kamera fra Persia til Nordkapp, en fotoutstilling om Elisabeth Meyer sitt liv og virke. Utstillingen åpner 27. mai og varer til 30. august 2019. 

  Elisabeth Meyer (1899 - 1968) er kjent for sitt fotojournalistiske arbeid og var en av de første fotojournalister i Norge. Hun er antagelig mest kjent for reiseberetningene sine fra turer gjennom Iran og India på 1920- og 1930-tallet da hun møtte og intervjuet konger og ledere i Asia. I India tok Meyer bilder og intervjuet Mahatma Gandhi mens han satt i fengsel.

  Foto: Preus museum https://www.preusmuseum.no/

  Finnmark fylkesbibliotek

  Nasjonalbiblioteket  https://www.nb.no/

 • tittel

  Barn i gjenreisningstid

  Utstilling på Nordkappmuseet, vises i perioden 24.01.2019 - 17.05.2019.

  En utstilling som utforsker barns oppvekst på 1940- og 50-tallet i Nordkapp Kommune. 

 • Kamøyværs historie_kuttet_500x398

  Ny bok om folk og handel rundt Kamøyfjorden

  Nordkapp historielag har gitt ut boka "Kamøyvær på yttersida ved Nordkapp" av Svein Aasegg. Boka gir først en kortfattet framstilling av finnmarkskystens historie fram til 1800-tallet. Deretter går forfatteren inn på eiendomsforhold, handel og fiskekjøp basert på gamle grunnbøker, tinglysningsprotokoller og andre skriftlige kilder som kan fortelle om liv og virksomhet rundt Kamøyfjorden.

  Boka kan kjøpes hos Nordkappmuseet i Honningsvåg eller fra museets nettbutikk. Den koster kr 250,-.

 • plakat kuttet

  Brødre i Ånden

  Fredag 31. august åpnet ny utstilling i Honningsvåg. Nordkappmuseet, i samarbeid med Bjarne Holst Galleri Nordkapp, er svært glad for endelig å kunne presentere to av Norges mest fremtredende kunstnere: Bjarne Holst og Kåre Kivijärvi. Holst og Kivijärvis kunstnerskap eksponerte skjønnheten i det hverdagslige og i selve livet. Begge var både drømmere og realister, både hardtarbeidende og livsnytere, og man kan kanskje si at de var brødre i ånden.

  Utstillingen har nå blitt forlenget til 4. Januar 2019!