Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Lysbilde2

  Gabrielsen og Kivijärvi

  Utstillingen forlenges til ut august

  Vi er stolt av å presentere vår nye fotoutstilling med bilder av Leif Gabrielsen og Kåre Kivijärvi. To anerkjente fotografer fra Finnmark som begge startet karrieren med hvert sitt bokskamera, Kivijärvi som 12-åring i Hammerfest og Gabrielsen som 14-åring i Honningsvåg. Begge har senere arbeidet som journalist-fotograf og senere frilans fotograf. Kunstnerne leker med lys og skygge, kontraster og grafikk. Bildene reflekterer oppveksten i Finnmark og motivene er sentrert rundt identitet, barn og oppvekst.

 • plakat Samiske hus November 2019

  Samiske hus

  Samiske Hus er en fotoutstilling som er utviklet av antikvaren Randi Sjølie. Hun har arbeidet med samisk byggeskikk i over 25 år og i sammenheng med arbeidet ble det tatt mange bilder av mange forskjellige typer samiske bygg som kan fortelle noe om variasjonen i samisk byggeskikk gjennom de siste århundrene.

  Fotoutstillingen har vært utstilt tidligere på Tana og Varanger Museumssiida og har nå kommet til Nordkappmuseet.

 • portrett utstilling 2019

  9 kunstnere - 9 portretter

  Torsdag 07.11.2019 ble det åpnet en helt ny utstilling på Nordkappmuseet. Denne flotte utstillingen er et resultat av et prosjekt skolegruppen i Nordvågen Barnehage har arbeidet med over lengre tid. Resultatet er ni fantastiske portretter som vi på Nordkappmuseet har fått lov å stille ut. 

  Velkommen til oss! 

   

 • Camilla Orvik plakat NKfilmfestival

  Camilla Orvik – Alt jeg ville si deg

  Onsdag 11. september åpner salgsutstillingen «Alt jeg ville si deg» på Nordkappmuseet. Festivalkunstner for Nordkapp Filmfestival 2019 er Camilla Orvik.

  Utstillingen står frem til 31. oktober 2019.

  Den offisielle åpningen tar sted på Nordkappmuseet 11. September, kl. 18:00. Dørene åpner fra kl. 17:30, og arrangementet er åpent for publikum frem til kl. 20:00.

  Det vil bli lett bevertning og underholdning, og arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

 • plakat em portret final

  Med kamera fra Persia til Nordkapp

  Velkommen til sommerutstillingen Med kamera fra Persia til Nordkapp, en fotoutstilling om Elisabeth Meyer sitt liv og virke. Utstillingen åpner 27. mai og varer til 30. august 2019. 

  Elisabeth Meyer (1899 - 1968) er kjent for sitt fotojournalistiske arbeid og var en av de første fotojournalister i Norge. Hun er antagelig mest kjent for reiseberetningene sine fra turer gjennom Iran og India på 1920- og 1930-tallet da hun møtte og intervjuet konger og ledere i Asia. I India tok Meyer bilder og intervjuet Mahatma Gandhi mens han satt i fengsel.

  Foto: Preus museum https://www.preusmuseum.no/

  Finnmark fylkesbibliotek

  Nasjonalbiblioteket  https://www.nb.no/