Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hva skjer på museet?

På denne siden legger vi ut ulike aktiviteter på museet. F.eks foredrag, åpning av utstillinger og andre aktiviteter som er åpne for allmennheten. I menyen på denne siden finner du oversikt over Gjenreisningsmuseets permanente utstillinger, nettutstillinger, temporære og egnproduserte vandreutstillinger.

 

Philip Philipson og Isak M Goldmann

Snublesteiner 2019

Phillip Phillipson og Isak Meyer Goldmann

19. juni og 20. juni 2019 vil det bli nedleggelse av snublesteiner for Phillip Phillipson i Berlevåt og Isak Meyer Goldmann i Hammerfest. Her kan du lese mere om snublesteinene i Norge

Forside Holocaust i Norge - Bjarte Bruland

Foredrag om Holocaust i Norge

Torsdag 20. juni kl 1900 på Gjenreisningsmuseet i 2. etasje
 
Bjarte Bruland (født 11. april 1969) er en norsk historiker.

Han har forsket på deportasjonene og utryddelsen av de norske jødene under den annen verdenskrig og har skrevet flere historiske verk om dette.

Bruland var lenge faglig ansvarlig ved Jødisk Museum i Oslo og i en periode ansatt som direktør ved Jødisk museum Trondheim. Han mottok sin doktorgrad i historie 2. november 2018.

Bruland mottok i 2019 Stiftelsen Espeland fangeleirs pris for sitt arbeid med det norske Holocaust.
fuglenesodden friluftsmuseum_500x292[2]

St.hans på Fuglenesodden friluftsmuseum

Søndag 23. juni kl 1600-1900

St. Hans blir det liv på Fuglenesodden Friluftsmuseum:

Barnas Turlag tenner bål i fjæra og byr på utekos, mens Gjenreisningsmuseet inviterer til åpent hus/åpent naust med ny utstilling om fiskerbondens liv før krigen, menneskene som bodde på Melkøya under krigen og gjenreisninga.

Ta med stekepinne, pølse og noe å drikke, og nyt ettermiddagen med oss. Gjenreisningsmuseets ansatte står til disposisjon for omvisning i byggene.