Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
matter1

Sommeren på Gjenreisningsmuseet - en feiring av filleryen

Sommerutstilling: Karin Aurora Lindell: «Renning i Landskap»

Vi vender blikket mot filleryen som kunstnerisk materiale og underbygger det med et dokumentasjonsprosjekt basert på egen samling og samarbeid med Hammerfest Husflidslag for å belyse den immaterielle kulturarven. Gjenreisningsmuseet har invitert kunstneren Karin Aurora Lindell til å bygge opp sin verden av skulpturelle installasjoner basert på filleryer som materiale. Utstillingen presenteres i museets temporære visningsrom. Sommerens fokus på fillerye og vev består av tre ulike deler; en prøve-selv del, en kulturhistorisk utstilling og en kunstutstilling. Se åpningen av utstillingen her  

The-Darkness-and-Deep-enkeltbilder_003 (2) hjemmeside

UTSTILLING TERJE ABUSDAL

"The Darkness and Deep"                    4.feb-11.april 2021

Vi har invitert fotograf og kunstner Terje Abusdal til å skape en utstilling spesielt for vårt samarbeid.

Klikk på link for å se streaming fra åpningen.

I møtet med Marion Palmers "Bare kirka stod igjen" ble han nysgjerrig på hvordan vår immaterielle kulturarv også led tap i ødeleggelsen av Finnmark. Gjennom research og samtaler våren 2020 utviklet utstillingens tematikk seg. I utstillingen bruker han fotografi, installasjon, teknologi, arkivmaterialer til å utforske spor av sjøsamisk tilstedeværelse og språk i dag.

 

Foto: Gjenreisningsmuseet/O.Kvivesen

Fuglenesodden friluftsmuseum er nå vinterstengt

Melkøyhusene er nå vinterstengt, men omvisning kan fortsatt bookes på booking@gjenreisningsmuseet.no i god tid før ønsket tidspunkt.

Husene åpnes igjen neste sommer. Vi sees der ute :)

Vil du støtte vårt arbeid med Fuglenesodden friluftsmuseum og Melkøyhusene er du velkommen til å gi et bidrag på Vipps 600493 Fuglenesodden, merk med "1402" 

I podkasten "Om hus og folk" på Bygg og Bevar, Spotify eller ITunes kan du høre om Melkøyhusene.