Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hva skjer på museet?

På denne siden legger vi ut ulike aktiviteter på museet. F.eks foredrag, åpning av utstillinger og andre aktiviteter som er åpne for allmennheten. I menyen på denne siden finner du oversikt over Gjenreisningsmuseets permanente utstillinger, nettutstillinger, temporære og egnproduserte vandreutstillinger.

 

Gull eller gråstein

Velkommen til utstillingen "Gull eller gråstein" og åpning av nytt magasin

Torsdag 24. januar kl 1200

Gjenreisningsmuseet har gleden av å invitere til åpning av utstilling og våre nye magasin. Magasinprosjektet hadde sin spede start allerede i 2013. Endelig kan vi vise fram de nye flotte lokalene som skal huse vår felles kulturarv. Vi ønsker å markere at magasinene er ferdig bygd og samtidig går startskuddet for tilbakeflyttingen av alle gjenstander, arkiv og foto som skal få plass i de nye lokalene.

 

 

morgendagens vitner_400x225

Morgendagens Vitner / Tinus Kramer

Filmvisning DanseFestival Barents

Søndag 11 November kl. 12.00 - 13.30 (Dokumentar og prat)

En dokumentarfilm om produksjonen av bevegelsesteateret "Morgendagens Vitner" av LAVA-Dansproduktion og Stellaris DansTeater. På 6 uker skapte koreografen Benno Voorham en opptreden med eldre som opplevde tvangsevakueringen og brenning av Hammerfest i 1944 og med unge flyktninger fra Syria og Eritrea som har flyktet fra krig, og som nylig har kommet for å bo i Hammerfest.

Foto Nadja Voorham_400x225

Som om livet ditt var knyttet til mitt / Nadja Voorham

Utstilling - DanseFestival Barents

Åpning: Torsdag 8 November kl. 13.30-15.00

Portrettene i "Som om livet ditt var knyttet til mitt" er av fire mennesker som har flyktet hjemlandet til Norge på grunn av krig og tre som levde gjennom tvangsevakueringen av Finnmark. De snakker om å leve og overleve; om deres reiser, sorger, gleder og umuligheten til å glemme; de reflekterer over å være barn og å glemme å være barn.

hula

Huleboerfortellinger i mørketida

Mørketidsfestivalen;

Jubileumsarrangement -18/20:

Onsdag 14. november kl. 19 inviterer Gjenreisningsmuseet til lesestund i hula vår. Vi leser tekster knyttet til livet som huleboere der mørket var både en glede og en utfordring. Mørket gjorde det lettere å holde seg skjult, samtidig som et lite parafinlys og røyk fra ovn og bål var godt synlig.

Jul på museet

Julemarkedet 2018

Nå begynner det å nærme seg årets julemarked på Gjenreisningsmuseet, lørdag 1. desember 2018 - kl. 10.00-15.00, har du lyst å selge dine hjemmelagde produkter så ta kontakt med oss på telefon 78 40 29 40, 78 40 29 30 eller send oss en e-post post@gjenreisningsmuseet.no

Gjenreisningmuseet2

2018 jubileumsår

 I 2018 fyller Gjenreisningsmuseet 20 år. I den anledning har vi 20 jubileumsaktiviteter gjennom året. Se hele årshjulet i menyen under 20-års jubileum.