Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Juletre (2)

Et litt annerledes julemarked

Årets julemarked på museet avlyses i sin tradisjonelle form utfra dagens situasjon med covid-19. Vi ønsker imidlertid å gi et tilbud til de som ønsker å vise fram og selge sine produkter fram mot jul. Vi åpner derfor for at vi kan ha noen få salgsbord her på museet for de som ønsker det i helgene fram mot jul. Ta kontakt på post@gjenreisningsmuseet.no dersom du ønsker å ha salgsbord her på museet en helg før jul. Vi følger myndighetenes råd for smitteverntiltak. Vi håper at julemarkedet vil kunne gjenoppstå i sin tradisjonelle form til neste år.

Hva skjer på museet?

På denne siden legger vi ut ulike aktiviteter på museet. F.eks foredrag, åpning av utstillinger og andre aktiviteter som er åpne for allmennheten. I menyen på denne siden finner du oversikt over Gjenreisningsmuseets permanente utstillinger, nettutstillinger, temporære og egnproduserte vandreutstillinger.

 

Foto: Gjenreisningsmuseet/O.Kvivesen

Fuglenesodden friluftsmuseum er nå vinterstengt

Melkøyhusene er nå vinterstengt, men omvisning kan fortsatt bookes på booking@gjenreisningsmuseet.no i god tid før ønsket tidspunkt.

Husene åpnes igjen neste sommer. Vi sees der ute :)

Vil du støtte vårt arbeid med Fuglenesodden friluftsmuseum og Melkøyhusene er du velkommen til å gi et bidrag på Vipps 600493 Fuglenesodden, merk med "1402" 

Følg podkasten "Om hus og folk" på Spotify eller ITunes fra 17. september og utover høsten. Melkøyahusene vil være med i episoden som kommer 5. november.

 

Sakprosa 7. mars

Om spioner og evakuering på Gjenreisningsmuseet

Lørdag 7. mars kl. 13.00-14.30

Per Kristian Olsen, forfatter av «Jevnet med jorden. Brenningen av Finnmark og Nord-Troms 1944» og Bård Wormdal, forfatter av boka «Spionbasen»  samler et interessert publikum i museumskafeen.

Elevene lager søljer

Uke 6 på Gjenreisningsmuseet

I disse tider er det mye som skjer på museet. I løpet av tre uker får flere hundre elever fra 1.-9. klasse oppleve samisk kultur på museet. De får besøke utstillingen "Time for sculpture" og høre om samisk kunst og tradisjoner, de får tegnet og fargelagt samiske drakter og laget sine helt egne søljer og ringer på søljeverksted.

Uke 6

Mandag kl 1130: Kulturtrøkk i museumskafeen

Tirsdag kl 1130: Kulturtrøkk i museumskafeen

Torsdag: Samefolkets dag. Samisk kunstutstilling på museet inngang 50,-

Lørdag kl 1200: Omvisning "Time for sculpture" (påmelding til maria.stephansen@gjenreisningsmuseet.no innen 7.2 kl 12)

Plakat time for sculpture

Godt nytt år på Gjenreisningsmuseet

Nytt år, ny fylkeskommune og ny kommune.

Velkommen til spennende arrangementer i uke 2 på Gjenreisningsmuseet:

 

Onsdag 8. januar kl 1900: Historielaget/Gjenreisningsmuseets venner presenterer; Sjøsamene i Kvalsund - historisk tilbakeblikk v/ J. Berg-Hansen / Entré 100,-

Torsdag 9. januar kl 1900: Utstillingsåpning; Time for Sculpture #1 / Muoras – árdnan / Gratis

 

Mørketid på museet

Mørketid på museet

Gjennom hele november har vi spennende arrangement på Gjenreisningsmuseet.

Velkommen!