Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Se våre nye utstillinger

Nye utstillinger

Heidi Persen hornlue

Ládjogahpir – I formødrenes fotspor (Heidi Persen)

3.2. - 13.3. 2022 på Gjenreisningsmuseet

Ládjogahpir (hornlue) er en tradisjonell samisk luetype, som i de seinere år har fått en renessanse. Nå kan du se hornluer laget av Heidi Persen her på Gjenreisningsmuseet.

Visningsperiode 3. februar – 13. mars

 

MearraHavThe Sea_justert

Endeløse landskap: Synnøve Persen

20.11.2021 - 9.1.2022 på Gjenreisningsmuseet

Synnøve Persen maler bilder der fargene er i et spesielt i fokus, og på utstillingen «Endeløse landskap» får du et innblikk i hele hennes kunstneriske virke fra slutten av 1970 tallet frem til i dag.

Vinden bærer bildene

Havet omkring oss/ Min Birastahtti Áhpi

25.9. - 14.11. 2021 på Gjenreisningsmuseet

Hva er det sjøsamiske? I denne utstillingen undersøker vi hva den sjøsamiske kulturarven i regionen «tar med seg», gjennom kunst og kulturhistorisk materiale.

Utvidet utstillingsperiode: 14.11.2021

matter1

Sommeren på Gjenreisningsmuseet - en feiring av filleryen

Sommerutstilling: Karin Aurora Lindell: «Renning i Landskap»

Vi vender blikket mot filleryen som kunstnerisk materiale og underbygger det med et dokumentasjonsprosjekt basert på egen samling og samarbeid med Hammerfest Husflidslag for å belyse den immaterielle kulturarven. Gjenreisningsmuseet har invitert kunstneren Karin Aurora Lindell til å bygge opp sin verden av skulpturelle installasjoner basert på filleryer som materiale. Utstillingen presenteres i museets temporære visningsrom. Sommerens fokus på fillerye og vev består av tre ulike deler; en prøve-selv del, en kulturhistorisk utstilling og en kunstutstilling. Se åpningen av utstillingen her  

The-Darkness-and-Deep-enkeltbilder_003 (2) hjemmeside

UTSTILLING TERJE ABUSDAL

"The Darkness and Deep"                    4.feb-11.april 2021

Vi har invitert fotograf og kunstner Terje Abusdal til å skape en utstilling spesielt for vårt samarbeid.

Klikk på link for å se streaming fra åpningen.

I møtet med Marion Palmers "Bare kirka stod igjen" ble han nysgjerrig på hvordan vår immaterielle kulturarv også led tap i ødeleggelsen av Finnmark. Gjennom research og samtaler våren 2020 utviklet utstillingens tematikk seg. I utstillingen bruker han fotografi, installasjon, teknologi, arkivmaterialer til å utforske spor av sjøsamisk tilstedeværelse og språk i dag.

 

Utstilling i salongen på Gamle Mårøy

Åpning av utstillingen "Det går alltid en lokal - Mårøy"

Onsdag 18. juli 2018 kl 1200 på Gamle Mårøy

Velkommen til åpning av utstilling på Gamle Mårøy. Mårøy gikk i rutefart langs Finnmarkskysten og var uunnværlig for folk på de mange veiløse småplassene langs Finnmarkskysten på 60- og 70- tallet.

Museene for kystkultur og gjenreisning, avdeling Gjenreisningsmuseet vil gjennom utstillingen forsøke å vise hvor viktig lokalen var for kommunikasjonen i fylket.

Utstillingen vil henge på Gamle Mårøy hele sommeren og videre utover høsten. Velkommen ombord!

isak meyer goldmann

26. november 1942

”Klæsjøden i Hammerfest” - Isak Meyer Goldmann (1883 – 1942)

 Isak Meyer Goldmann ble født i Szcuczyn i Polen 27. august 1883. Han kom til Norge som 17-åring i 1900. I følge hans søknad om statsborgerskap fra 1936 bodde han i Tronhjem i perioden 1900-1919, I Hammerfest fra 1919 -1924, deretter i Narvik 1924 - 1929, før han kom tilbake til Hammerfest i 1929 og åpnet klesbutikken ”A/S Beklædningsmagasinet ”.