Utgitt i 1996   |   23 sider  

ISBN: 82-91552-15-0

Pris: 20,-

 

Velkommen til Honningsvåg og til ei vandring i et gjenreist landskap. Ved ankomsten til stedet blir du møtt av et skilt som forteller historia om gjenreisninga. Turen legges gjennom Storgata med murbygninger fra 50-tallet, via festplassen hvor rådhuset og turnhallen, tegna av henholdsvis Arne Bjønnes og Per Lingås ligger, til Klubben hvor du kan se premiehus med få endringer. Langs vågen ligger de freda servicestasjonene. Hvis fiskeflåten er inne, møter du et yrende liv på kaia. Er du heldig, legger hurtigruta til ved dampskipskaia mens du er der. Mennesker fra alle verdens hjørner fyller ei stakket stund stedet før reisa fortsetter mot Nordkapp.

Ønsker du å vite meire om livet på Magerøya, om krigen og gjenreisninga, så legg turen innom Nordkappmuseet. Ei rik billedsamling, kart og modeller fra gjenreisninga er noe av det du møter. Vær velkommen!

Fotefar mot nord er en veiviser til historien i Nord-Norge og Namdalen. Ett kulturminne fra hver kommune gir tilsammen et bredt bilde av landsdelens folk, natur og virksomhet gjennom ti tusen år. Fotefar mot nord er et samarbeid mellom landsdelsutvalget for Nord-Norge og Namdalen, fylkeskommuner og kommuner i landsdelen.

Honningsvåg – vandring i gjenreist landskap er et samarbeidsprosjekt mellom Nordkapp kommune og Finnmark fylkeskommune. Det er finansiert med støtte fra samme og i tillegg fra Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Namdalen.